Filmavond voor de kinderen organiseren

16-08-2019

Popcorn

Je zoon of dochter is jarig geweest en wil graag een filmavond organiseren. Dat is een leuke uitdaging, want hoe creëer je dan een bioscoop in je eigen huis? Hoe dan ook, bij film en bioscoop hoort in elk geval een popcorn machine.

Tover je garage om tot bioscoopzaal, zorg voor voldoende verduistering

Als je de beschikking hebt over een garage met voldoende ruimte, dan is dat wellicht de ideale plek om een thuisbioscoop te creëren. Verduisterde ramen in elk geval goed en zorg voor voldoende zitplaatsen en kussens. Je moet wel lekker kunnen zitten tijdens de film uiteraard. Je maakt een hoekje waar de gasten en je eigen kind een hapje en een drankje kunnen nemen en zorg ook altijd dat het geluid in orde is. Verder plan je tijdens de filmavond een paar pauzes in. Even de benen strekken tijdens de film is wel even lekker. Bovendien is het een mooie gelegenheid even naar het toilet te gaan.

Koop of huur een volautomatische popcornmachine

Bij een film hoort absoluut een popcorn machine, Deze machines kun je aanschaffen maar eventueel ook huren. Met deze machines heb je heel snel de lekkerste popcorn beschikbaar. De machine doet het meeste werk zelf, want de meeste machines werken volautomatisch. Als je van plan bent de popcornmachine vaker te gebruiken – dus ook tijdens andere feestjes- dan kun je waarschijnlijk betere een machine kopen. Bij film hoort ook chips en drinken, zorg dus dat de kinderen niet te kort komen tijdens de filmavond.

Thuis bioscoop

Plak er een heerlijke disco achteraan

Heb je een grote televisie, dan kun je afhankelijk van het aantal gasten daar de films op kijken. Je kunt ook met een beamer gaan werken. Test je installatie ver voor het feestje begint en weet zeker dat alles perfect werkt. Dan is het nog een kwestie van het uitzoeken van een film. Als je dan toch een unieke filmavond gaat organiseren, zorg dan dat je voor je kinderen de klassiekers in huis hebt, want gek genoeg hebben ze die films nog niet gezien. Ga dus voor films als Harry Potter, The Wizard of Oz, Babe, Home Alone, Annie, Ronja en de Roversbende, Pippie Langkous of Willy Wonka. Zeker weten dat de kinderen deze films ook erg leuk gaan vinden. En ach, als je de garage toch hebt ingericht voor een feestje, plak er dan een disco avond aan vast. Vind je zoon of dochter vast ook een prima idee.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie