Nijntje filmpjes

14 filmpjes
Dansles
02:51

Dansles

14347
Nijntje is Ziek
05:08

Nijntje is Ziek

8347
Knuffelberen van Nijntje en Aagje
05:07

Knuffelberen van Nijntje en Aagje

1592
Het Orkest
05:06

Het Orkest

1043
Nijntje de Musical
12:03

Nijntje de Musical

4537
Nijntje de film trailer
01:45

Nijntje de film trailer

2980
De Rups
05:07

De Rups

2540
Verdwaald in het Bos
05:07

Verdwaald in het Bos

804
Het Feest van Tante Trijn
05:06

Het Feest van Tante Trijn

879
In het Museum
02:20

In het Museum

3661
Nijntje is Jarig
23:31

Nijntje is Jarig

2196
Zeg ken jij Boris Beer
03:45

Zeg ken jij Boris Beer

364
Vliegeren
24:19

Vliegeren

855
Het Cadeau van Boris
05:07

Het Cadeau van Boris

659

Nijntje filmpjes op Kids-Tube.nl

Op deze pagina vind je de beste filmpjes van Nijntje die wij hebben verzameld vanaf Youtube en andere online bronnen. Wij proberen zoveel mogelijk filmpjes in het Nederlands op deze pagina te verzamelen. Staat jouw favoriete Nijntje filmpje nog niet op de site? Neem contact met ons op en wij plaatsen deze op de site. Natuurlijk wordt het filmpje wel eerst door het team van Kids-Tube gecontroleerd op kindvriendelijkheid.

Over Nijntje

Nijntje is een karakter voor kinderen, bedacht door Dick Bruna. We kennen het konijntje ook wel als Nijntje Pluis en in het Engels heet hij Miffy. Oorspronkelijk is Nijntje bekend van de kinder prentenboeken, maar later zijn hier ook animatiefilmpjes van gemaakt. Het verhaaltje is ontstaan toen Dick Bruna een verhaaltje vertelde aan zijn zoontje over een konijntje dat ze eerder die dag in de duinen hadden gezien. Er wordt ook weleens verteld dat het verhaaltjes betreft over het pluche konijn van zijn zoontje.

Boeken over Nijntje omvatten altijd vierentwintig pagina’s met aan de rechterzijde een tekening en aan de linkerzijde 4 regels tekst. De tekeningen bestaan altijd primaire kleuren met dikke lijnen. De boekjes worden altijd in een klein formaat gedrukt om de kinderen het gevoel te geven dat het boek voor hen is niet van hun ouders.

In de tv-serie Nijntje en Vriendjes komen ook de andere personages van Dick Bruna voor zoals Betje Big, Knorretje, Boris Beer en Barbara Beer. Begin 2013 ging de eerste kinderfilm van Nijntje in première in de bioscoop. Naast de kinderfilm, de tv-serie en de prentenboekjes zijn er drie musicals uitgebracht van Nijntje. Naast de kinderfilm, de tv-serie en de prentenboekjes zijn er drie musicals uitgebracht van Nijntje. Eén van de meest populaire filmpjes is Nijntje Dansles dat ook op Kids-Tube te vinden is.

Wist je dat?

Het eerste boek van Nijntje in 1955 werd uitgebracht?
In de boeken van over Nijntje consequent geen hoofdletters worden gebruikt?
Nijntje in het Duits ook wel Ninchen wordt genoemd?

Leeftijdsinformatie

Omdat de beelden eenvoudig zijn, de vertelstem een belangrijke rol speelt en het tempo rustig is, is het programma geschikt vanaf 1 jaar. Het programma bevat felle kleuren en gaat over thema’s die herkenbaar zijn voor kinderen vanaf één tot twee jaar. Er komen verschillende thema’s  aan bod die zeer geschikt zijn voor kinderen uit deze leeftijd zoals kleuren, tellen en seizoenen.

Meer informatie over Nijntje