Baby liedjes

Twinkle Little Star

2 maanden ago 2685 0

Wiesje Boterbiesje

2 maanden ago 553 0

BabyTV | Het Goedemorgen Liedje

2 maanden ago 1653 0

BabyTV | Sammy

2 maanden ago 431 0

Pim en Pimba | Kleine Viool

2 maanden ago 451 0

Mieke heeft een Lammetje

2 maanden ago 341 0

Kinderen en Huisdieren Liedje

2 maanden ago 491 0

De Brug van Londen

2 maanden ago 371 0

BabyTV | Het Vliegtuig

2 maanden ago 531 0

BabyTV | Schaapje, Schaapje

2 maanden ago 741 0

BabyTV | Hokey Pokey

2 maanden ago 581 0

Nijntje is jarig liedje

6 dagen ago 881 0

Ik zag twee Beren

2 maanden ago 431 0

Als je Blij Bent

2 maanden ago 361 0

Vijf Kleine Aapjes | BabyTV

2 maanden ago 491 0

Zappelin | Poesje Mauw

2 maanden ago 371 0

Twinkel Twinkel

2 maanden ago 391 0

Visje, Visje in het Water

2 maanden ago 501 0

In de Maneschijn

2 maanden ago 471 0

Groenten kun je Planten

2 maanden ago 371 0

BabyTV | Herfst

2 maanden ago 351 0

Deze Man | BabyTV

2 maanden ago 361 0

BabyTV | Itsy Bitsy Spinnetje

2 maanden ago 581 0

BabyTV | De Wielen van de Bus

2 maanden ago 1111 0

De leukste Baby liedjes kijk je op Kids-Tube


De beste liedjes voor baby’s bekijk je natuurlijk op Kids-Tube.nl. De beste en leukste babyliedjes hebben we voor jou verzameld vanaf Youtube en Vimeo. Wij hebben deze pagina gemaakt zodat enkel de beste liedjes voor baby’s overzichtelijk bij elkaar staan. Ken jij een baby liedje dat wij nog niet hebben gevonden, maar wel heel goed is, dan horen wij dat graag zodat we het na een controle op kwaliteit op deze pagina kunnen delen.

Alleen de beste liedjes voor baby’s

Muziek is erg belangrijk voor baby’s en peuters. Het gehoor is samen met de reukorganen één van de best ontwikkelde organen bij baby’s. Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat de baby al tijdens de zwangerschap verschillende liedjes kan horen en onthouden. Ook na de geboorte speelt geluid en muziek een belangrijke rol in de ontwikkeling. Ritmische liedjes en met name klassieke muziek maken een baby erg rustig. Waarschijnlijk komt dit doordat het ritme vergelijkbaar is met de hartslag van de moeder wat hen geborgenheid brengt. Om diezelfde reden zijn slaapliedjes ontstaan die veelal bestaan uit rustige en ritmische tonen waardoor de baby beter kan inslapen.

Vrolijke muziek maakt een baby blij en rustig

Probeer het zelf maar eens uit, als je dat al niet gedaan hebt. Als je het liedje Klap eens in de Handjes zingt en daarbij de bekende bewegingen maakt zal jouw kindje waarschijnlijk vrolijk worden en uiteindelijk mee gaan doen met de bewegingen. Is jouw baby’tje inmiddels al bijna een dreumes, dan zal deze zelfs een beetje mee gaan dansen. Eigenlijk gaan we er vanuit dat jij dit al lang weet, want dit zijn de leukste dingen om mee te maken voor een vader of moeder.

Liedjes zijn voor baby’s belangrijk bij de ontwikkeling

Een baby onthoudt woordjes door het te zingen en gebruikt de melodieën daarbij als een kapstok. Doordat de meeste liedjes ook nog eens over alledaagse zaken of het lichaam, kunnen ze dit zich heel snel opnemen. Daarnaast ontwikkelt de baby ook zijn motorisch vermogen door de bewegingen die bij de liedjes worden gemaakt. Het is niet voor niets dat veel bekende kinderprogramma’s bestaan uit liedjes en leeroefeningen met muziek en ritme erachter. Dit is erg goed voor de ontwikkeling van jouw kindje!

Ga naar alle babyfilmpjes
Ga naar alle kinderliedjes
Ga naar de homepage