Leuke kindermode voor de herfst en winter

26-09-2019

Lila wordt de kleurtrend in de kindermode. Het combineert supermooi met andere pastelkleuren, maar ook met felle kleuren zoals pink. De basis van de kleding is mosgroen, blauw en veel roest en rode kleuren. Eigenlijk alle kleuren die je in de herfst ziet als je door een bos loopt.

Ribcord en prints

Heel veel ribcord en tweed stoffen komen terug in de collecties. De collecties worden subtiel gecombineerd met bont en borg. De panterprint en andere dierenprints blijven in. Nieuw is de bohemian sfeer in vooral breisels en folkloristisch versierde jurken. Tweekleurige strepen en gekleurde blokken komen ook veelvuldig voor bij de nieuwe kinderkleding. Ten slotte zijn ook jeans versierd met cijfers en letters al dan niet in combinatie met andere dessins. Door te mixen met de verschillende materialen krijg je brutale kleding die er toch nog gekleed uit ziet. 

De culotte en de chino

De jeans is minder dominant in het kindermodebeeld. Voor de meisjes is de korte broek met wijde pijpen hot. Veel sweaters waarbij het kraagje wordt vervangen door een coltruitje. Sowieso veel coltruitjes die in de winter gedragen worden onder een gilet met bond. Gebreide, wijde kleding is sterk aanwezig.

Jongens maken de overstap van spijkerbroek naar een chino of een stoere ribcord broek. Meisjes ruilen de bekende jeans in voor een culotte, deze is net als bij de jongens gemaakt van ribstof.
Bretels en ruches mogen weer vooral bij de allerkleinste. Klassieke gebreide truien of vesten, maar ook bodywarmers zijn in. Wat jassen betreft, is er sprake van een mix aan materialen. Alles mag als er maar wel een combinatie is met borg.

Voor de moeders is pied-de-poule en Schotse ruit de modetrend. Combinaties van Schotse ruit (ook wel tartan genoemd) en bloemenprints moeten de klassieke stof een moderne uitstraling geven. Kan jouw garderobe nog een nieuwe (herfst)-impuls gebruiken? Kijk dan zeker even naar de mooie collectie van Helena Hart

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie