5 tips om de kinderkamer met een klein budget in te richten

08-05-2019

Kinderkamer

Met een flink budget kun je natuurlijk in een keer de hele kinderkamer bij elkaar kopen; maar wat als je nu wat minder budget tot je beschikking hebt? De inrichting van de kinderkamer hoeft gelukkig helemaal niet veel geld te kosten. Door slim te winkelen en zelf de handen uit de mouwen te steken kun je werkelijk waar de kinderkamer van je dromen maken; zonder concessies te hoeven doen! We geven je graag een aantal handige tips.

1. Winkel slim!

Zijn er toch bepaalde items die je echt nieuw aan moet schaffen zoals het laminaat van de vloeren bijvoorbeeld? Winkel dan slim en neem de tijd om op aanbiedingen te wachten en prijzen te vergelijken. Zo vind je hier bijvoorbeeld een grote variatie aan laminaat, voor een ontzettend lage prijs. Wil je nog meer geld besparen en heb je genoeg tijd? Dan kun je wachten totdat er speciale acties komen waarin je dit soort producten met nog meer korting kunt krijgen!

2. Houd het in eerste instantie neutraal

Nu kun je direct naar de verfwinkel stappen om allerlei leuke kleurtjes verf aan te schaffen, maar het is vaak verstandig om de kinderkamer in eerste instantie neutraal aan te kleden. Verf de muren in een basiskleur; dit is niet alleen goedkoper, maar geeft je ook alle ruimte om de kamer op je eigen manier aan te kleden en sfeer te geven.

3. Geef niet teveel geld uit aan tijdige items

Hoewel een verschoontafel hartstikke handig kan zijn en je misschien al een peperduur wiegje hebt gezien, zijn dit wel items die maar kort gebruikt zullen worden. Koop dit soort items en meubelstukken liever tweedehands, of sla het helemaal over. De luier kan ook gewoon verschoond worden op de keukentafel met een handige verschoonmat!

4. Geef oude spullen een nieuw leven

Je kunt werkelijk waar flink wat geld besparen op het aanschaffen van tweedehands kinderkamer meubels. Ze worden vaak kort gebruikt en zijn hierdoor in goede staat. Door ze een mooie schuurbeurt en een likje verf te geven heb jij ze in no-time een tweede leven gegeven.

5. Geef items een dubbele functie

Een ladekast is ontzettend handig om extra opbergruimte te creëren. Maar waar je misschien niet aan gedacht had is het feit dat je deze ladekast ook prima als verschoontafel kunt gebruiken! Zo kun je de ladekast uiteindelijk ook nog voor andere zaken gebruiken! En dat maakt het de investering ineens dubbel zoveel waard!

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie