3 tips voor het leukste kinderverjaardagsfeestje

28-08-2020

Verjaardagsfeestje

3 tips voor het leukste kinderverjaardagsfeestje

Elke verjaardag opnieuw probeer je als ouder de leukste spelletjes te verzinnen en de lekkerste hapjes in huis te halen om het verjaardagsfeestje van jouw kind echt fantastisch te maken. Maar soms heb je gewoon écht geen inspiratie meer! Terwijl je Pinterest scrollt en je afvraagt of je snoepmannetjes kunt maken, vergeet je soms dat een feestje niet altijd gek moet zijn om fantastisch te zijn. In dit artikel geven we je drie - redelijk normale - tips om een spetterend kinderverjaardagsfeestje te organiseren. 

Houd een ouderwets tuinfeestje met sleepover

Nodig alle vriendjes en vriendinnetjes uit voor een namiddag ravotten in de tuin. Je kunt er zelfs enkele oud-Hollandse spelletjes bijhalen zoals sjoelen, koekhappen of ezeltje prik. Als het lekker weer is, is het ook altijd fijn om er een zwembadfeestje van te maken. Of hebben jullie een hottub of jacuzzi in de tuin? Hot tubs en jacuzzi’s zijn altijd ontzettend geliefd bij kinderen. Heerlijk met de groep in het bubbelende water … In een grote jacuzzi, zoals een 6-persoons jacuzzi, passen makkelijk een tiental kinderen. Geef hen kinderchampagne en laat hen heerlijk relaxen zoals ‘de grote mensen’. Wedden dat je scoort? Sluit de dag af met een heerlijke sleepover in een tent in de tuin.

Kies voor een kookfeestje

Dit is nog een feestje dat je gewoon bij je thuis kunt doen. Tijdens een leuk kookfeestje kunnen kinderen van alle leeftijden heerlijk creatief koken. Van een snoeptaart maken tot allemaal een eigen mini-pizza bakken, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wat zo’n kookfeestje extra fun kan maken, is voor iedere aanwezige een koksmuts maken. Dit kan gewoon met papier! Eens de snoeptaart gemaakt is of de pizza’s gebakken zijn, kun je alle kinderen naar een film laten kijken en hun eigen eten laten proeven.

De klassieker: een leuke speurtocht

Herinner je je die speurtochten nog die je als kind zo fijn vond? Wel, kinderen nu vinden ze nog steeds geweldig! Je kunt het concept natuurlijk wel wat updaten. Waar kinderen vroeger papier kregen met bijvoorbeeld foto’s erop voor een fotospeurtocht, kun je nu een speurtocht maken voor op de iPad. Zijn jullie klaar om de wijk en de omgeving te ontdekken? 

Veel plezier op je kinderverjaardagsfeestje! 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie