Sexy lingerie na je zwangerschap

10-09-2020

Wacoal lingerie

Sexy na je zwangerschap

De komst van een kindje heeft veel invloed op jou en op je relatie. Waarschijnlijk brengt het je dichter naar elkaar. Vreemd vind je het misschien daarom dat je jezelf juist in deze periode niet zo aantrekkelijk vindt voor je partner en je seksleven misschien ook wel op een laag pitje staat. 

Je bent niet de enige net moeder die hiermee worstelt. En dat is goed om te weten. Als vrouw en moeder ben je niet alleen veel tijd bezig met zorgen, regelen en plannen maar ook hormonaal is er na de bevalling veel veranderd. Zeker als je dan ook nog borstvoeding geeft, kun je je minder sexy voelen. Tijd om te weten wat je daar aan kunt doen. 

Je voedingsbh

Het klinkt misschien niet sexy maar een borstvoeding bh is niet alleen handig en prettig om een voedingsbh te dragen maar het geeft je ook extra steun aan je borsten. En die steun is nu nodig omdat je borsten door de borstvoeding zwaarder zijn. Anita Maternity is een bekend merk voor zwangere vrouwen!

Niet alleen heeft een voedingsbh cups die aan de voorkant open gaan, ook hebben ze meestal geen naden. Die van voren te openen cups zijn makkelijk en voorkomen dat er een halve verkleedpartij volgt als jij je baby wilt voeden. En dat zorgt er weer voor dat je je niet extra vervelend voelt en dus meer safe. Ook de afwezigheid van de naden is belangrijk omdat je tepels nu extra gevoelig zijn. En ook dat draagt dus bij in jouw humeur.  

Mooier

Niet alleen de bh zelf bepaalt hoe je er uit ziet, ook de maat is van belang. Aan het eind van de zwangerschap en als je borstvoeding geeft, worden je borsten vaak flink wat groter. Een te kleine bh knelt niet alleen maar tekent ook extra af onder je kleding. Het is dus veel mooier om de juiste maat te dragen. Ook je borsten komen er mooier en dus meer sexy in uit ziet. 

Daarnaast is het dragen van een te kleine bh heel slecht voor je borsten en je gezondheid. Door knelling kun je onder andere verstopte melkkanaaltjes krijgen en dat kan weer kan leiden tot een borstontsteking. Een voedingsbh koop je dus beter aan het eind van je zwangerschap of na je bevalling. 

Weet dat je borsten nooit precies even groot zijn. Juist tijdens ook de zwangerschap en de borstvoedingsperiode. Koop daarom je voedingsbh in de cupmaat van je grootste borst en hou er ook rekening mee dat je waarschijnlijk zoogkompressen in je bh wil tegen het lekken. Denk dus niet dat je bh maat die altijd paste gewoon groot genoeg moet zijn. Bedenk maar dat het net zo iets is als met het kiezen van de juiste laptoptas; in een laptoptas 15 inch past je nieuwe 17 inch laptop gewoon echt niet meer. 

Als je geen borstvoeding (meer) geeft

Geef je geen borstvoeding (meer) en heb je het gevoel dat je borsten wat slapper zijn, kies dan een balconette bh waarbij de cups wat lager zijn uitgesneden en de schouderbandjes iets breder gezet. Door deze belijning is de balconette bh erg geschikt voor onder een laag uitgesneden top en dus super sexy. De cups geven van onderaf ook nog steun en daarmee een subtiele lift. Precies dat stukje extra zekerheid dat je nu wel kunt gebruiken en waardoor jij je weer sexy voelt. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie