Met deze 5 tips helpen we je de winter door

19-12-2019

winter tips2

Winterkou is niet aan iedereen besteed. Een aantal do’s en don’t’s om comfortabel dit seizoen door te komen. 

Of je nu een liefhebber van de winter bent of niet, het echt koud hebben is nooit fijn. Vaak weten winterliefhebbers wel hoe ze zich hier tegen moeten weren, maar er is nogal een aantal misverstanden. Die nemen we even met je door, zodat je beter van de winter kunt genieten of deze in ieder geval comfortabel doorkomt. En voor je het weet is het voorbij en kun je je verheugen op die vakantie Zuid Spanje!

1. Ga niet warm douchen

Je kent het wel. Hele zaterdagochtend voor je kinderen op het trainingsveld gestaan in een koude wind, kom je thuis en het enige waar je naar verlangt is een warme douche. Toch is dat niet de beste remedie om weer warm te worden. Je lichaam mag dan wel even warm aanvoelen onder die douche, maar het denkt ook: het valt wel mee met de kou. Dus doet het niets om zelf warmte te genereren. Ga je erna weer naar buiten, dan kon je het wel eens extra koud krijgen. Een lauwwarme douche is beter en zeker niet te lang. 

2. Vergeet die hydraterende crème

Je gezicht insmeren met een crème tegen de kou en een droge huid is prima, maar let op welke crème je daarvoor gebruikt. Een crème op waterbasis, hydraterend dus, bevriest als het onder de 0 graden komt. Klinkt logisch hè. En toch vergissen veel mensen zich hierin. Je gezicht wordt er alleen maar kouder van. Neem in een heuptasje liever een potje vaseline mee. Dat is een crème op oliebasis en bevriest dus niet. 

3. Alcohol warmt dus niet op

Eind wandelen door de kou is heerlijk en je verheugt je al op dat glas wijn uit de wijnklimaatkast of dat biertje van de tap. Prima hoor, maar als je denkt dat je het er warm van krijgt, kom je bedrogen uit. Zo werkt het niet. Je lichaam moet juist aan de slag om de alcohol te verwerken en dan heb je eigenlijk minder energie over om je lijf te verwarmen. Het werkt dus averechts. 

4. Geen skinny jeans

Een beetje losse broek of shirt werkt als een spouwmuur. Het laagje lucht tussen huid en stof zorgt dat je warm blijft. Ga je naar buiten in een skinny jeans, dan is dat isolerende laagje er niet en krijg je koude benen. 

5. Niet blazen

Het gaat vaak automatisch: koude handen en dan blazen in je vuist. Mispoes. In je adem zit vocht en als het vriest, bevriest ook vocht. Je krijgt dus alleen maar koudere handen. Trek gewoon een paar lekkere wanten aan. 



Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie