Liever een lichte of donkere babykamer? Lees deze tips

05-08-2019 door Danny Bijl

Sommige mensen zeggen dat de kamer van je baby overdag licht moet zijn om ’s nachts verwarring te voorkomen, terwijl anderen zeggen dat een donkere kamer ervoor zorgt dat je oogappel beter zal slapen. Maar wie heeft er nu gelijk? Ontdek het met onze tips.

Een licht of donkere kamer

Over het algemeen geldt dat baby’s makkelijker in slaap kunnen vallen in het donker, dit verschilt per baby. De beste manier om je baby te helpen het verschil tussen dag en nacht te begrijpen is door zijn of haar slaapritme te reguleren. Dat kan je bijvoorbeeld doen door je baby elke ochtend op hetzelfde tijdstip wakker te maken en ’s avonds rond hetzelfde uur in bed te leggen.

 Kinderkamer2

© Petite Amélie

Zorg voor verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen zorgen ervoor dat je de babykamer donkerder kan maken wanneer het tijd is voor een dutje en tegelijk laten ze toch nog wat daglicht door. Hierdoor kan je baby geleidelijk aan wennen aan het dag- en nachtritme. 

Bepaal de kleuren

Warme kleuren kunnen voor een gezellige en gastvrije sfeer zorgen. Kleuren hebben dus invloed op de nachtrust van je kindje. De invloed hier van verschilt per kind en kan je als ouder het beste zelf aanvoelen. Richt je kamer gezellig in aan de hand van de kleuren in de babykamer. Maak het gezellig! 

Wees wel zuinig met donkere tinten om te voorkomen dat de kamer er somber uit gaat zien. Een babykamer moet er in de eerste plaats een vrolijke uitstraling hebben. Nieuwe babykamer nodig? Bekijk deze prachtige babykamers.

Nachtlampjes en sfeerverlichting

Nachtlampjes en sfeerverlichting spelen ook een belangrijke rol op de nachtrust van je kindje. Jammer genoeg kan je niet op voorhand voorspellen hoe het slaapritme van je baby zal zijn. Als je de babykamer gaat inrichten, denk dan zeker aan een nachtlampje. Deze kan je aan laten om je kindje te helpen beter in slaap te vallen. 

Omdat een babykamer vaak ook de kleinste slaapkamer in huis is, kan het al snel zijn dat het heel erg donker is in de slaapkamer. Zorg dus ook voor wat extra sfeerverlichting.

Simuleer de zonsopgang

Baby’s hebben heel wat slaap nodig, ook overdag. Afhankelijk van de leeftijd van een baby kan je wat licht binnenlaten om je baby op een natuurlijke manier wakker te laten worden als hij of zij een dutje heeft gedaan. 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie