Een puppy en kleine kinderen? Waar moet je op letten als ouders?

12-08-2019

Puppy kids

Voor de kids en puppies is het altijd geweldig om samen op te groeien, ze hebben een speelmaatje en kunnen altijd bij elkaar terecht. Echter gaat dit vaak niet vanzelf goed en moet het kind leren omgaan met de pup en andersom. In veel gevallen komen de problemen namelijk, doordat een kindje en de pup elkaar niet leren begrijpen, wat natuurlijk niet gek is! Hieronder vindt je een aantal slimme opsommingen voor een vreedzame en leuke opvoeding en relatie tussen beide…

Wat kunnen kinderen wel doen:

- De hond met rust laten als deze eet of slaapt
- Een zachte, kalme stem gebruiken wanneer ze tegen de pup praten
- De pup rustig benaderen
- De pup niet van bovenaf benaderen of op de kop willen aaien; laat kinderen altijd onder de kop of op de borst kriebelen
- Waar je bij bent: spelen, wandelen met outdoor laarzen aan, voeren; geef je kind naast regels ook bepaalde verantwoordelijkheden!

Wat kunnen kinderen beter niet doen:

- De pup aanstaren, omhelzen of lichamelijk contact opdringen
- Op de pup afrennen 
- De pup commando’s willen geven of zelfs proberen af te dwingen (dit wordt afgeleerd in elke puppy training)
- Geen trek- of stoeispelletjes
- Niet in de bench of in de mand van de pup komen, dit is zijn veilige plekje
- De pup zien als speelgoed en zo behandelen
- Spelen met de pup zonder supervisie
- De pup onverwachts aanraken
- De pup zelfstandig uitlaten.

Heb je zelf geen kinderen in huis, ook dan is het goed om je puppy met kinderen in aanraking te laten komen. Door ze vroeg te socialiseren voorkom je dat je pup later bang voor ze wordt. Ga bijvoorbeeld naar speelpleintjes en laat jouw pup zelf naar voren gaan om contact te maken. Leg ook vreemde kinderen uit hoe ze jouw pup het beste kunnen aaien. Neem tenslotte voldoende snoepjes mee zodat de kinderen je pup kunnen lokken en je pup kinderen leuk gaat vinden.

Bij elkaar een aardig lijstje om bij stil te staan, maar je zal merken dat wanneer je bovenstaande vanaf het begin af aan toepast het al snel vanzelfsprekend wordt. Hiermee leg je de basis voor een jarenlange vriendschap op basis van wederzijds respect!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie