Een kind veilig laten internetten met een VPN

24-05-2020

GOOSEVPN

Kinderen zijn vaak al vanaf jonge leeftijd handig met mobieltjes, tablets en laptops. Al snel weten ze hun favoriete apps en webpagina’s te vinden, zoals kids-tube. Het is als ouders soms ook handig om bijvoorbeeld een tablet mee te nemen als je in een restaurant iets gaat eten, zodat ze zich niet vervelen. Maar als daarvoor gebruik wordt gemaakt van openbare wifinetwerken, dan kan het apparaat getroffen worden door hackers. Daarom is het belangrijk om gebruik te maken van een VPN. We geven je graag meer info!

Het gevaar van openbare wifi netwerken
Kinderen leren erg snel omgaan met technologie. Voor je het weet zijn ze verbonden met het openbare wifinetwerk van de koffiebar waar je je cappuccino drinkt en zijn ze spelletjes aan het spelen. Dit lijkt volledig onschuldig, omdat veel volwassenen zich ook geen zorgen maken als ze deze openbare netwerken gebruiken. Deze netwerken zijn echter geliefd bij hackers, omdat ze niet of slecht beveiligd zijn. Dit kan voor problemen zorgen als je bijvoorbeeld op je tablet werkinformatie hebt staan.

Gebruik een VPN en beveilig je apparaten
Gelukkig kun je jouw persoonlijke informatie én werkinformatie makkelijk beveiligen met een VPN. Deze versleutelt alle persoonlijke informatie van je apparaat en leidt deze om naar een gekozen server. Personen met slechte intenties krijgen zo enkel een ontzettend sterk beveiligde verbinding te zien, waaruit ze geen data kunnen halen. GOOSE VPN Nederland is een handige VPN provider, die apps heeft voor alle apparaten. Je kunt het instellen dat de app meteen een verbinding maakt met een externe server steeds als je je apparaat gebruikt. Handig, toch? En mocht de app eens niet automatisch aan gaan, dan kun je je kinderen makkelijk aanleren om op de gans te klikken en ervoor zorgen dat de schuifknop steeds op groen staat. De GOOSE VPN app heeft ook een ‘kill switch’; als de VPN uitvalt, dan verdwijnt ook het internet. Zo is je data altijd en overal veilig.

Een kind veilig laten internetten is dus helemaal niet zo moeilijk. Kies nu voor een VPN en wees zeker dat iedereen in je gezin op elk moment en overal veilig kan internetten!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie