Deze gadgets waren populair voor vaderdag

28-06-2019

Vaderdag

 

Deze gadgets waren populair voor vaderdag

Het is net vaderdag geweest, maar hoe is de vader beloond met zijn harde werk afgelopen Vaderdag. Of heeft de ‘heer des huizes’ zichzelf lekker verwend? Wij hebben de beste én slimste gadgets voor Vaderdag opgezocht.

1. Slimme flessenopener

Het woord ‘slim’ zul je op deze pagina vaker tegenkomen, want slimme vaders maken graag gebruik van slimme gadgets om hun leven comfortabeler te maken. Wat dacht je van de eerste ‘smart bottle opener’ uit Zwitserland, een flessenopener van Ikami die jouw vrienden een berichtje stuurt wanneer jij een fles opent. De totaalscore wordt via een app geregistreerd. Dit project begon als Kickstarter campagne en wist 399 ‘vrienden’ te overtuigen, waarmee deze uitvinding ook echt is uitgebracht. Maar wacht, helemaal de eerste waren ze niet. In 2011 had Heineken al een opener die via Bluetooth een berichtje stuurde naar jouw Facebook account om samen een feestje te vieren!

2. Garagedeur opener

Nog een opener, ditmaal voor de garage! Staat vadertje lief weer in de stromende regen voor de garagedeur, om met kleumende handen het sleuteltje in het slot te steken? Geef hem dit jaar een garagedeur opener cadeau! De Somfy GDK 800 kun je op de meeste deuren monteren, er zit zelfs een lamp in voor als het donker is. Als je trouwens een kleinere garagedeur hebt kun je met de goedkopere GDK 700 volstaan.

3. Barbecue temperatuurmeter

Heb jij ook zo’n man in huis die verkoolde speklapjes ‘doorbakken’ noemt? Of iemand die alle gasten de volgende dag trakteert op een dagje toiletbezoek omdat de kip weer niet gaar was? Maak van deze hansworst een topchef door hem de iGrill 2 app van Weber te geven in combinatie met een slimme thermometer. Steek tot vier sondes in het vlees en bekijk de voortgang via de app. Zo weet je precies wanneer het vlees klaar is voor veilige consumptie. Er zit trouwens ook een display op de iGrill die de temperatuur weergeeft, maar met de app op je smartphone is het natuurlijk veel leuker! Vind je dit een beetje overdreven en duur? Je kunt voor een fractie van de prijs ook een standaard vleesthermometer kopen.

4. Rookmelder met SMS

Waar rook is, is vuur. Daarom heb je uiteraard rookmelders hangen in huis. Wist je dat de detectie in rookmelders na verloop van tijd niet meer werkt, en dat je ze periodiek moet vervangen? Met een Gamma rookmelder kun je voor weinig geld een eenvoudige melder kopen, die kun je door het hele huis ophangen. Omdat voorkomen beter is dan genezen wil je misschien liever toch een wat luxer model. Bij de Praxis vonden we een Somfy rookmelder die iets duurder is, maar die je via een centraal systeem ook per SMS op de hoogte kan stellen van onraad. Je hoeft dus niet thuis te zijn om een melding te krijgen. Het zal toch niet zijn dat er iemand stiekem staat te roken in huis?

5. E-sigaret met spraakbesturing

Over roken gesproken; is pappa al gestopt of wil het maar niet lukken om deze nare gewoonte op te geven? Hoewel we nog lang niet alles weten over e-sigaretten, mogen we gerust stellen dat het in ieder geval beter is dan de grote hoeveelheden roet en teer die we met normale sigaretten in onze longen krijgen. E-sigaretten werken met damp, niet met rook, met de SMOK I-Priv hebben we eindelijk een ‘slimme’ e-sigaret. Je hebt geen mobiel internet nodig, je kunt wel pakweg 15 gesproken commando’s geven aan jouw mod zoals ‘higher power’, ‘lower power’ of ‘shut down’. Het is nog geen Google Assistent, maar het is wel een vette boxmod met een ‘spraakmakende’ feature.

6. LED lampen met kleurtjes

Heb je thuis al LED lampen hangen? Dat bespaart je een hoop energie en geld in vergelijking met ouderwetse gloeilampen. Daarnaast kun je met die gekleurde smartlight zoals de Philips Hue LED lampen miljoenen kleurtjes instellen. Je kunt de lampen in de kleur van papa's favoriete voetbalteam laten kleuren als ze scoren, of zet de lampen in thuisbioscoop stand als hij (weer) het laatste seizoen “Games of Thrones” gaat kijken.

7. Toiletbril met afstandsbediening

Over ‘troon’ gesproken, het ultieme vaderdag geschenk is toch wel de Kohler C3-200 slimme toiletbril. Deze bril heeft ingebouwde verwarming, een aparte straal voor de binnen- en de buitenring, een deodorizer om de nare luchtjes te filteren en een afstandsbediening zodat je … op afstand kunt spoelen? Als je ooit in Japan bent geweest zul je misschien al bekend zijn met dit soort toiletbrillen, of bidet zoals toiletten met waterstraal genoemd worden. Je zult nooit meer naar een rol toiletpapier terug willen gaan…

Trakteer de vaders in jouw leven met een slimme gadget waar ze je eeuwig dankbaar voor zullen zijn!

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie