3 tips voor het restylen van een kinderkamer

07-10-2019

Jongenskamer2

Gaat je kind voor het eerst naar de basisschool? Breekt de middelbareschooltijd aan? Deze nieuwe fases in het leven zijn een goede reden de slaapkamer eens goed onder handen te nemen. Weet je nog niet precies hoe je dit het beste kunt aanpakken? Wij geven je drie tips voor het restylen van een kinderkamer!

De eerste indruk

Het behang bepaalt grotendeels de eerste indruk van een kamer, daarom is het belangrijk hier voldoende aandacht aan te besteden. Zoek uit wat bepaalde kleuren met het brein doen en laat je kleine meebeslissen. Naast de standaard kleuren zijn er ook andere leuke opties om de wand te pimpen, zo zijn jungleprints en plantenprints helemaal in. Om inspiratie op te doen is het verstandig om een moodboard te maken. Door alle leuke opties op een rijtje te zetten is een keuze maken een stuk makkelijker!

Hoe deel ik het in?

Bij een kinderkamer hoort natuurlijk veel speelgoed en vaak een kleurrijk interieur. Maak van de kamer een plek waar je kind zich thuis voelt. Koop leuke kussens en knuffels voor rondom het bed en schaf leuke kinderboeken aan om te lezen voor het slapen gaan. Het bed is uiteraard één van de belangrijkste plekken in de kamer, en kan op veel manieren ingevuld worden. Wanneer je kind tegen het begin van de puberteit aan zit, is het meestal tijd voor een nieuw bed. In deze leeftijdscategorie is de hoogslaper populair, maak gebruik van de ruimte onder dit bed door een bureau te plaatsen waaraan op het gemak voor school gewerkt kan worden. Mocht je beginnende puber liever dichtbij de grond blijven is een laag bed met ingebouwde lades een aanrader, een zeer handige plek om onder meer schoolboeken en andere materialen op te bergen en daarnaast een erg ruimtebesparende optie.

Zorg voor goede nachtrust 

Een mooi bed is hartstikke fijn, maar het is vooral belangrijk dat hier in alle rust in geslapen kan worden. Er zijn vele soorten kindergordijnenvoor zowel de meisjes- als jongenskamerdie dit mogelijk maken. Een andere goede optie zijn verduisterende gordijnen, deze maken de kamer donker en dempen buitengeluid. Naast het feit dat je door deze raambekleding heerlijk kunt slapen, is het ook een echte eyecatcher en bepaalt het de sfeer in een kamer!

Veel slaapplezier! 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie